воскресенье, 6 января 2013 г.

Збережемо солов'їну





 На своєму останньому засіданні члени правління Криворізького міського об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта імені Тараса Шевченка» традиційно визначилися з кращими пропагандистами державної мови в Кривому Розі.



До десятки натхненників увійшли знані в Кривому Розі і за його межами люди. Вони не забули, якою мовою до них, ще зовсім маленьких, зверталися дідусі, бабусі, батьки. І пропагують материнську мову скрізь: на вулицях, в трамваях і тролейбусах, на ринках, усвідомлюючи, що українська мова - це один із найважливіших символів незалежної держави України.
Отож, називаємо їхні імена. Це члени міської «Просвіти»: краєзнавець Микола Бабенко, педагог Наталія Івашкевич, громадські діячі Євгенія Федаш і Любов Балабат, юрист Наталія Оксамитна, журналіст Людмила Зубко, письменники Любов Баранова, Володимир Стецюк, Микола Олексієнко, поетеса Мар'яна Невиліковна (проводить чудові вечори у «Львівській кав'ярні», що на Соцмісті).
- Але до вищеназваних великих патріотів мови і всього українського можна додавати ще тисячі і тисячі городян, які усвідомлюють, що без рідної мови народу немає, - говорить Микола Крамаренко, голова Криворізького міського об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта імені Тараса Шевченка». - Надзвичайно приємно, що українською досить добре володіють і міські чиновники, як наприклад, заступник криворізького міського голови Григорій Вербицький, начальник управління розвитку підприємництва виконкому міськради Ірина Рижкова, голова Центрально-Міської районної у місті ради Ірина Салтовська. Щира вам подяка за те, що шануєте рідну мову і себе в ній!

Микола Крамаренко

Комментариев нет:

Отправить комментарий