среда, 12 октября 2016 г.

Євреї хоробро воювали в лавах УПА

Наша історія

Р.П.Шляхтич
Мабуть на жоден з днів цілого року не випадає стільки свят, як на 14 жовтня. З року в рік 14 жовтня усіма православними християнами відзначається велике церковне свято − Покрова Пресвятої Богородиці. Уже сьомий рік поспіль наша країна урочисто святкує День українського козацтва. А ось День захисника Вітчизни в Україні відзначатимемо лише вдруге.
Крім цього, саме цей день у 1942 став Днем народження Української повстанської армії (УПА). І якщо святкування перших трьох в Україні не викликає ніяких збурень і супротивів, то все, що пов’язане з ОУН і УПА, ще й досі членами нашого суспільства сприймається неоднозначно.
Щоб розкрити ще одну з маловідомих сторінок історії нашої багатостраждальної землі, бесідуємо з гостем «Домашньої газети», кандидатом історичних наук, доцентом кафедри історії України та правознавства КДПУ Р. П. Шляхтичем. Саме діяльність ОУН і УПА в Україні у воєнні та повоєнні роки стала предметом кандидатського дослідження Романа Петровича. Роботу над пошуком відповідей на окремі питаннями науковець продовжує і сьогодні.


У криворізькому Бабиному яру - Шахті №5 - фашисти розстріляли Сергія Шерстюка, першого голову міської управи Кривого Рогу

частину матеріалу опубліковано 12.10.2016 російською мовою

Романе Петровичу, що показали ваші історичні розвідки: дійсно ОУН і УПА пов’язані з масовими репресіями євреїв на Криворіжжі?


Крамаренко Т. Г. Педагогічні замальовки : нариси / Тетяна Григорівна Крамаренко [Електронний ресурс]. — Кривий Ріг : Вид. Р. А. Козлов, 2018. — 592 с. — Режим доступу: http://elibrary.kdpu.edu.ua/jspui/handle/0564/2007.


Бесідувала Тетяна Крамаренко

Комментариев нет:

Отправить комментарий